Oulun Kisko

Tuomo Niemi

Kempeleen Pyrintö

Oulunsuun Heitto

Oulun Kisko

Haukiputaan Heitto

Kempeleen Lentopallo

Sun Volley

Tuomo Niemestä voisi käyttää nimitystä sarjajyrä – sanan positiivisessa merkityksessä. Luottopelaaja, jolle huonoja päiviä sattui tosi harvoin. Valtakunnan aatelia hihamiehenä ja laidasta upposi löysä kiila kuin veitsi voihin. Kaikissa toimissa itse rauhallisuus.  Aktiiviuran jälkeen näkyvässä roolissa Oulun seudun ja valtakunnan lentopallokabineteissa.

 

 

Tuomo Niemi, kavereiden kesken Topi, aloitti 11- vuotiaana lentopalloilun ihmeelliseen maailmaan tutustumisen Pyrinnön treeneissä isä- Matin opastuksella. Opastus oli ilmeisen tehokasta, sillä edustusjoukkueen paidan Tuomo pisti päälleen 14 – vuotiaana. Samoihin aikoihin tuli ensikosketus oululaisseuroihin, kun Tuomo pistäytyi visiitillä Oulunsuun Heiton B- pojissa , jossa passia heitteli muuan Timo Kenakkala. Kempeleessä Tuomo pelasi miesten joukkueessa saranamiehenä ja sai kutsuja TUL:n  A – poikien liittojoukkueeseen, joka tuolloin olisi pistänyt nuorten maajoukkueen tosi lujille.

Poikavuosien jälkeen oli katseltava opiskelupaikkaa ja se löytyi Oulun yliopistosta. – Samaan aikaan opiskelivat Timo Kenakkala, Pekka Vesanto ja Jyrki Heino joiden kanssa pärjäiltiin yliopistojen kisoissa. Tuolloin alkoi itää ajatus samassa joukkueessa pelaamisesta, muistelee Tuomo. Keväällä 1980 Tuomo siirtyi kolmossarjasta Kiskoon ja mestaruussarjaan. – Hyppäys oli helppoa, kun kaverit olivat tuttuja ja kotiseuraankin jäi puhevälit kuntoon, täsmentää Tuomo. Tuomo pelasi Kiskossa pääsarjaa kaudet 1980 -85 ja selkäongelmat estivät uran jatkumisen korkeimmalla sarjatasolla. Alkoi panostus työelämään ja pelailua alasarjoissa.

– Voin sanoa suoraan, että noista vuosista oli paljon hyötyä Nokia nimisessä firmassa luotuun uraan, toteaa Tuomo – Motivaation merkitys, teamtyön merkitys, sitoutuminen, ja  oman työn arviointi . Töitä on tehtävä, jotta päämäärään pääsee, täsmentää Tuomo. Pelivuosien aikana tehty diplomityö Nokialle loi hyvän perustan uralle ja miehen kyvyt huomattiin nopeasti – milloin mies oli tehtaanjohtajana Englannissa tai Nokian puolelta sorvaamassa yhteistyötä Siemensin kanssa. Työn suhteen Tuomo pitää tällä hetkellä sapattivapaata.

Aktiiviuran päätyttyä Tuomo siirtyi myös seuratoimintaan ja alkoi Kempeleen lentopallotoiminnan kehitystyö. Vuonna 1997 Tuomo aloitti esikuntansa kanssa Pyrinnön toiminnan kehittämisen ja kohta oli liigapaikka sekä Kempeleen Lentopallon aika. Seura otti asumuseron Kempeleeseen viime keväänä ja vaihtoi nimen sekä kirjat Ouluun – Tuomo istuu nyt oululaistuneeseen Sun Volleyn hallituksen jäsenenä. Valtakunnan tason lentopallovaikuttaja Tuomosta tuli vuonna 2006, kun hänet valittiin Lentopalloliiton hallituksen jäseneksi. Kun miehen uraa katselee, on helppo todeta, että luottamustoimissa ei viimeistä sanaa ole vielä sanottu.

Kultavaskoolin loppuottelu vuonna 1980 Pieksämäkeä vastaan. Pieksämäki vei ottelun suoraan 3-0.