Oulun Kisko

Sami Kurttila

Oulun Kisko

Oulunsuun Heitto

Oulun Etta

Kempeleen Pyrintö

Kempeleen Lentopallo

Sun Volley

Sami Kurttila ei nuorehkosta iästään johtuen kuulu pelaajiin , jotka olivat mukana Kiskon menestyksen vuosina. Sami on kuitenkin seuran omana kasvattina selkeä linkki tämän päivän huippulentopalloon.

Samin ura tosin saattaisi olla toisenlainen, jos tähdet olisivat asettuneet lajivalintaa tehdessä eri asentoon. – Junnuna pelasin jalkapalloa (OPS, OTP ja OLS) sekä kiekkoa Kärpissä. Pikkuisen alle mopoiässä astui kuvioon lentopallo ja kuvio oli tuttu , kavereiden kanssa mentiin kokeilemaan. Seuravalintakin oli helppo, koska Kiskon lisäksi ei junnutoimintaa pojille tainnut olla muualla kuin Raahessa ja Pudasjärvellä, muistelee Samin uransa alkuvaiheita. – Lentopallo tarjosi mukavan jatkumon lätkälle ja futikselle ja vaikka itse sanonkin, opin lajin perustekniikan vaivattomasti niin, että lentopallon syvempää oppimäärää saattoi alkaa opiskelemaan peliuran kautta.

Samin junnuvaiheen valmentajina toimivat iki- Kisko Matti Kauppi, Timo Ojala ja Tauno Puurunen. Kiskon junnuvuosien jälkeen tuli muutto Oulunsuun Heittoon ja Esa ”Mäksä” Mäkisen oppiin. – Parikymppisenä palailin Kiskoon ja siinä oli keskimiehenä helppo heilua, kun pelikumppaneina olivat mm. Haapakosken Matti, Makkosen Ilpo, Hassin veljekset ja Ahon Jukka , kertaille Sami taivaltaan. – Sitten siirryin Ettaan, jonka aikana noustiin valtakunnan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ns. supersarjaan. Samin peliura päättyi(toistaiseksi) Tuomo Niemen hoivissa Kempeleessä, jolloin alkoi myös hahmottua valmentajan ura. – Lopetin pelihommat v. 2004 ja aluksi olin joukkueenjohtajana, sitten kakkosvalmentajana Kari Raatikaisen aikoihin ja viime kausi olikin eka päävalmentajana, ynnäilee Sami valmentajauransa alkutaivalta.

Sun Volleyn päävalmentaja sai siis kasvaa ja kehittyä kokeneiden pelureiden ja valmentajien enemmän tai vähemmän hellässä huomassa , mutta muistelee Kiskon vuosien antaneen muutakin. – Joukkueissa oli aina hyvä henki ja meininki ja pidän noita aikoja myös kasvun kannalta merkittävinä sosiaalisina tapahtumina, listailee Sami Kiskon vuosiaan. Mukavasti vauhtiin päässeelle valmentajan uralle on helppo ennustaa jatkovuosia, toivottavasti koti-Oulussa.

Järjestyksestä vasemmalta oikealle: Sami Ojala, Petri Kylmänen, Teemu Tapio, Juha-Matti Jaakola, jonka edessä Matti Kauppi. Sitten Sami Kurttila, Jarmo Haapamäki ja Nicklas Österback.