Oulun Kisko

Jarmo Tanskala

Saloisten Salama

Oulun Kisko

Rantaperkiön Isku

Oulun Etta

Kempeleen Pyrintö

Jarmo Tanskala kuului keskimiesosaston huippuihin valtakunnassa ja ylsi maajoukkueeseen jo Kiskon vuosina. Reissu etelässä toi vielä Suomen mestaruuden ja hopean. Lähes 110 maaottelua eivät tulleet ilmaiseksi ja pelkällä pituudella. Parivaljakon Kenakkala – Tanskala kahvahyökkäykset ja ”Lukin” aloitussyötön torjunnat olivat käsite suomalaisilla saleilla ja pukukopeissa 1980 – luvun alkupuolella.

Kun raahelainen kaksimetrinen mies huojui ensimmäisen kerran Kiskon treeneihin , oli lempinimi päivän selvä. Yhdennäköisyys tunnetun Lännen sarjakuvahahmon Lucky Luken kanssa oli huomattava – nimestä vääntyi oululaisittain Luki. – Saloisten pelaajavalmentaja Kauno Laitila alkoi ehdotella minulle siirtymistä korkeammalle sarjaportaalle ja Kaukovainiolla pelatun A-poikien turnauksen yhteydessä alkoi siirto Kiskoon hahmottua, muistaa Jarmo. Toisinkin olisi tuolloin voinut käydä. – Raahessa opiskeli ja pelasi tuolloin Iskun pelaajia Tampereelta ja enemmän Raahessa tuijotettiin tuolloin etelän suuntaan.

Jarmo siirtyi Kiskoon sen ensimmäiselle SM- sarjakaudelle ja paikka kuusikossa ei ollut heti selvä. – Syyskaudella pääsin muutamia kertoja kentälle , mutta jo keväällä alkoi aloituskuusikon paikka olla tutumpi, valottaa Jarmo .- Armeija tuli käytyä täällä ja sain myös opiskelupaikan Tekulle. Kutsu maajoukkueeseen tuli myös Kiskon vuosina B- maajoukkueen kautta.

Jarmo edusti Kiskoa putoamiseen saakka ja asetelmia tuntevat pitivät varmana Jarmon siirtymistä muualle, jos Kisko ei pääsarjassa pysy. – Iskussa kului useampi kausi ja kauden 1991/92  pelasin liigaan nousseessa Oulun Ettassa , muistelee Jarmo. – Tampereelle palasin seuraavana vuonna ja pelihommista pidin taukoa. Tampellan työt saivat jäädä 1998, jolloin Jarmo perheineen palasi Oulun seudulle. – Pelailin Kempeleessä, mutta sekin jäi ja oli aika panostaa työelämään Nokian palveluksessa. Myöhempää elämää varten lentopallovuodet niin Oulussa kuin Tampereella ovat antaneet hyviä eväitä. – Keskimiehenä kun sai torjujan ilmaan ja tiesi, että pelikaveri pääsee yhtä vastaan tuntui hyvältä – siinä oppi tekemään muiden eteen töitä ja hyväksyi sen, että vaikka oma rooli ei aina ole se näkyvin, kokonaisuus ratkaisee, filosofoi Jarmo urheilun ja työelämän yhteyksiä. – Lentopallon syvin olemus on se, että yksin ei saa tuloksia, ne tehdään joukkueena.

Nykyään Jarmo työskentelee Nokia Siemens Networkissa Production Managerina ja vaikka pelihommiin ei enää ole kipinää, on kunto kuulemma kohdillaan. – Viimeisessä työterveystarkastuksessa oli mukava todeta, että kilpailupainossa edelleen ollaan ja omiksi iloiksi kuntoillaan lähes joka päivä. Vielä kun muistaa Lasse Järvenpään hänelle antaman elämänohjeen: ”Syö vihanneksia ,niin ei mee pohkeet jumiin ”- niin  mikäs tässä, tiivistää Jarmo ”Luki” Tanskala.